Около 12.40 часа в района на километър 100 между Пазарджик и

...
Около 12.40 часа в района на километър 100 между Пазарджик и
Коментари Харесай

Горящ автомобил и верижен сблъсък на 5 коли блокираха АМ Тракия на две места

Около 12.40 часа в региона на километър 100 сред Пазарджик и Пловдив е станала верижна злополука сред пет автомобила. По първични данни няма починали, само че са потърпевши трима души, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Движението в сектора се реализира само в спешната лента и се контролира от екипи на " Пътна полиция ". Извършва се оглед, а задръстването към този момент е километрично.

По същото време в региона на 290-ия километър още веднъж в посока София се е запалил в придвижване лек автомобил. На място е изпратен екип на пожарната, който е погасил пламъците. Към момента няма информация за потърпевши, само че и в този сектор колоната от коли към този момент е километрична.

Снимка: Фейсбук/ " Магистрала Тракия "

Натоварени са към този момент и входовете към столицата откъм автомагистралите " Хемус " и " Струма ", както и по граничните пунктове " Кулата " и " Капитан Андреево ". Заради прибирането на доста българи, пътували до Гърция и Турция.

Между 5 и 6 километра опашка се е образувала на основен път Е-79 край Симитли, където се влива пътят от Банско и по този начин се събират в една лента прибиращите се от курорта и тези, влезнали от Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата.

Още по-интензивно придвижване се чака в следобедните часове на деня. Повече от 700 екипа на Пътна полиция ще контролират трафика в цялата страна.

Един човек е умрял, а шестима са ранени при пътни катастрофи у нас през миналото денонощие, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. На територията на страната са се случили шест произшествия.

От началото на годината, по данни на Министерство на вътрешните работи, в България са регистрирани 1564 пътни произшествия, при които са починали 123 души, а 2066 са били ранени.

В съпоставяне със същия интервал на 2022 година починалите участници в придвижването по пътищата през 2023 година са с трима по-малко. През предходната година при пътни произшествия животът си са изгубили 126 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР